Torta od šargarepe
Sastojci
♦ 1/2 kg šargarepe
♦ 1/2 kg oštrog brašna
♦ 250 g šećera
♦ 100 g mlevenih oraha
♦ 1 vanilin šećer
♦ 1 prašak za pecivo
♦ 1 dl ulja
♦ sok i korica od dve pomorandže Glazura
♦ 100 g čokolade za kuvanje
♦ margarine Preliv
♦ sok od tri pomorandže
Priprema
Šargarepu oprati, oljuštiti i narendati, posuti je šećerom i ostaviti da odstoji jedan sat, da pusti sok, pa dodati ostale sastojke i umesiti gusto, lepljivo testo. Staviti ga u kalup i peći oko 40 minuta na 200 stepeni. Kad se ohladi, kolač preliti sokom od tri isceđene pomorandže. Na kraju staviti glazuru od čokolade, koju ste prethodno istopili s malo margarina.
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana