Sastojci

♦ 1 tikvica
♦ 200 g paradajz-pelata
♦ 125 g mocarele
♦ 50 g goveđeg ramsteka
♦ 1/2 glavice crnog luka
♦ 1 čen belog luka
♦ so i biber po ukusu
♦ prstohvat šećera
♦ svež bosiljak
♦ malo maslinovog ulja


Priprema

Iseći tikvicu po dužini na polovine. Kašikom izdubiti središnji deo tikvice. Zatim polovine premazati uljem, pa peći u pećnici na 200 stepeni dok ne omekšaju.
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk, nakon toga dodati iseckan beli luk i paradajz-pelat. Začiniti sos solju, biberom, šećerom i bosiljkom. Sos treba da se krčka sve dok višak tečnosti ne ispari, a sos ne postane gust i kompaktan.
Ispečene tikvice izvaditi iz pećnice, pa ih napuniti sosom. Preko sosa staviti goveđi ramstek i mocarelu isečenu na kolutove. Vratiti sve u pećnicu i zapeći dok mocarela ne počne da se topi.
Servirati tikvice tople, ukrašene svežim listovima bosiljka.