Gratinirane tikvice s mocarelom i goveđim ramstekom zlatiborac
Sastojci
♦ 1 tikvica
♦ 200 g paradajz-pelata
♦ 125 g mocarele
♦ 50 g goveđeg ramsteka
♦ 1/2 glavice crnog luka
♦ 1 čen belog luka
♦ so i biber po ukusu
♦ prstohvat šećera
♦ svež bosiljak
♦ malo maslinovog ulja
Priprema
Iseći tikvicu po dužini na polovine. Kašikom izdubiti središnji deo tikvice. Zatim polovine premazati uljem, pa peći u pećnici na 200 stepeni dok ne omekšaju.
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk, nakon toga dodati iseckan beli luk i paradajz-pelat. Začiniti sos solju, biberom, šećerom i bosiljkom. Sos treba da se krčka sve dok višak tečnosti ne ispari, a sos ne postane gust i kompaktan.
Ispečene tikvice izvaditi iz pećnice, pa ih napuniti sosom. Preko sosa staviti goveđi ramstek i mocarelu isečenu na kolutove. Vratiti sve u pećnicu i zapeći dok mocarela ne počne da se topi.
Servirati tikvice tople, ukrašene svežim listovima bosiljka.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA