Sastojci

♦ litar mleka
♦ 8 kašika šećera
♦ 4 kašike brašna
♦ 2 pudinga od vanile
♦ 3 jajeta
♦ čaša od jogurta ulja
♦ prašak za pecivo
♦ pakovanje kora za pitu Sirup
♦ 2 čaše od jogurta šećera
♦ čaša od jogurta vode

Priprema

Stavite 800 mililitara mleka da provri sa osam kašika šećera. U 200 mililitara hladnog mleka rastvorite dva pudinga od vanile i četiri kašike brašna, pa dodajte u ključalo mleko. Skuvajte puding i ohladite. Umutite tri jajeta, prvo belanca, pa žumanca, dodajte čašu od jogurta ulja i prašak za pecivo. Time premažite prvu koru, zatim drugu i treću, a po ivici treće kore stavite kašiku pudinga i tako ponovite pet puta (dok se ne potroše sve kore). Skuvajte sirup kojim ćete preliti baklavu.

Savet

Uz ovaj izuzetan slatkiš prijaće vam čaša poluslatkog vina ili krem šerija, mada ne bi trebalo odbaciti ni tradicionalno piće uz baklavu - limunadu.