Sastojci

♦ 6 jaja
♦ 6 kašika šećera
♦ 6 kašika brašna
♦ 1/2 praška za pecivo
♦ 1 dl ulja
♦ 1/2 dl mleka
♦ 1/2 dl ceđenog soka od pomorandže
♦ 3 kašike kakaoa

Krem

♦ 1/2 l slatke pavlake
♦ 250 g čokolade za kuvanje
♦ 1 pomorandža

Priprema

Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca mikserom dobro umutite sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko, sok od narandže, malo narendane pomorandžine korice (prethodno je dobro operite!) i kakao pa u to lagano umešajte čvrst sneg od belanaca. Masu sipajte u pleh koji je podmazan ili obložen papirom za pečenje pa pecite oko 25-30 minuta na 180 stepeni.

U međuvremenu napravite krem na sledeći način: u šerpicu na laganoj vatri stavite da se kuva slatka pavlaka, malo narendane korice pomorandže, kašika soka od pomorandže i čokolada. Topli krem prelijte preko toplog biskvita koji ste prethodno ovlaš poprskali sokom od pomorandže.

Savet

Nemojte mazati celu posudu za pečenje, nego samo dno - neka se stranice zalepe za nju da se biskvit ne bi odvojio, a krem iscurio sa strane.
Krem kuvajte na laganoj vatri do vrenja, ali ne sme da provri.
Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi, pa ga tek onda stavite u frižider. Najbolji je kad se napravi dan ranije i dobro ohladi.