Teleća čorba s povrćem

Teleća čorba s povrćem

Recept dana -

Sastojci♦ 1 manja glavica crnog luka♦ 2 kašike ulja♦ oko 300 g teletine♦ 2 šargarepe♦ 1 peršun♦ 1 tikvica♦ 2 l vode♦ so, beli biber, biozačin♦ 2 kašike brašna PripremaIseckati luk i propržiti ga (u šerpi u kojoj će se kuvati čorba). Dodati sitno seckano meso i šargarepu, peršun i tikvicu isečenu na kocke. Meso propržiti sa svih strana. Naliti vode da ogrezne, poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko sat. Dodati vode, začiniti solju, belim ili običnim biberom i začinom od suvog povrća. Razmutiti 2 kašike brašna u malo hladne vode i sipati u čorbu. Pustiti da provri. Začiniti po želji i služiti toplo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track