Sastojci:
♦ 2 veća i duža plava patlidžana
♦ 1/2 kg feta sira
♦ 1 čaša kisele pavlake
♦ 4 čena belog luka
♦ maslinovo ulje
♦ 2 veze peršuna
♦ sok od limuna
♦ so, biber

Priprema:
Patlidžane operite, osušite ih i isecite uzduž na tanje šnite. Svaku šnitu posolite i ostavite pola sata da puste vodu, a potom svaku prosušite. Ispržite patlidžan na zagrejanom maslinovom ulju i na papirnom ubrusu ga ocedite. Sir narendajte, dodajte mu kiselu pavlaku i protisnut beli luk. Sve začinite biberom i dobro izmutite. Na svaku šnitu patlidžana stavite kašiku fila i pravite rolnice. Peršun sitno iseckajte, posolite ga i dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte i time prelijte gotove rolnice.