Jaretina kao ispod sača
Sastojci:
- 1 kg jaretine ili nekog drugog mesa
- 1 beli luk
- 1/2 kg krompira
- malo ulja
- 5 dl vode
- 200 g slanine iseckane na režnjeve ili kocke
- so i biber
- malo bosiljka
Priprema:
Meso pripremiti nekoliko sati ranije na sledeći način: posoliti ga i iseći na komade - ako je potrebno, pomešati ga sa iseckanim belim lukom, staviti u veći sud i poklopiti.
U sud (kotlić ili lonac) poređati meso, dodati slaninu, vodu i začine i ostaviti da se na laganoj vatri krčka oko jedan i po sat. Kada voda skoro ispari, dodati očišćen krompir. Kuvati ga dok potpuno ne omekša (proveriti viljuškom), pa poslužiti.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA