NAMJERNO SE SUDARILI NA BIOČU, PA PRIJAVILI “SLUČAJNU” NEZGODU Uhapšena dva mladića iz Crne Gore
Foto: Shutterstock

NAMJERNO SE SUDARILI NA BIOČU, PA PRIJAVILI “SLUČAJNU” NEZGODU Uhapšena dva mladića iz Crne Gore

Region -

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata R.L. i J.V. zbog krivičnog dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Kako je saopšteno iz ODT-a, oni se sumnjiče se da su na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, u mestu Bioče, namerno izazvali saobraćajnu nezgodu, a prikazali su da je slučajno došlo do iste.

Kako navode u saopštenju policije, dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prijavljeno je od strane L.R. (22) 27. juna u 23.25 časova da je na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, u mestu Vezište, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali L.P. (26) sa vozilom marke „volvo“ sa jedne i L.R. sa vozilom marke „reno“, sa druge strane.

"Na lice mesta izašla je ekipa za uviđaje, kojom su prilikom zatečena pomenuta vozila i lica sa kojima su obavljeni razgovori. Operativnim radom policijski službenici došli su do sumnje da okolnosti saobraćajne nezgode nisu verodostojne, odnosno da je saobraćajna nezgoda fingirana. Od L.R. su policijski službenici prikupili obaveštenja na zapisnik i došli do sumnje da je u izvršenju krivičnog dela učestvovalo i lice V.J. Sa navedenim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu L.R. i V.J. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok je protiv L.P. podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo", navode u policiji.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja