Svi događaji
Od najnovijeg
8:40

Ovo je Lejla koja je skočila u bujicu da spasi ćerku

Lejla Zalihić je majka heroj koja je skočila sa trećeg sprata svoje kuće, plivala tri kilometra bujicom i spasila 13-godišnju ćerku tokom katastrofalnih poplava koja su zahvatila Buturović Polje.

Kako pišu Konjičani, Lejla, njena ćerka, suprug i svekrva su završili u bujici u noći katastrofalnih poplava, a kuća im je uništena.

Lejla Zalihić 01.jpg
Facebook/Arman Kurtić 

Bez orijentacije s mnogo povreda u mrkloj noći spasili su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru.

8:37

Dodik o lokalnim izborima u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da u ovom izbornom danu još jednom potvrđujemo da je Republika Srpska demokratsko društvo u kojem narod slobodno bira vlast u opštinama i gradovima.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se održavaju lokalni izbori na kojima pravo glasa imaju 3.400.204 registrovana birača.

7:35

Spasilački timovi iz Srbije krenuli za Jablanicu

Po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je javno iskazao spremnost Srbije da pomogne Bosni i Hercegovini u ovom teškom trenutku kada je BiH zadesila prirodna katastrofa, posle ogromnih poplava i klizišta.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ispratio je jutros iz Uprave za vanredne situacije u Beogradu vatrogasce-spasioce iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, koji će se spojiti na graničnom prelazu Mali Zvornik sa ostatkom Specijalističkog tima MUP-a, a zatim uputiti u poplavom i klizištima pogođena područja Bosne i Hercegovine.

„Pet sati je i devet minuta, kao što smo najavili, odavde ispred sedišta Sektora za vanredne situacije za grad Beograd Ministarstva unutrašnjih poslova kreću naši Specijalistički timovi za spasavanje za Bosnu i Hercegovinu. Kao što smo izjavili, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je javno iskazao spremnost Srbije da pomogne Bosni i Hercegovini u ovom teškom trenutku kada je BiH zadesila prirodna katastrofa, posle ogromnih poplava i klizišta, gde je bilo i ljudskih žrtava i velike materijalne štete, a takođe i na osnovu pisma koje je premijer Miloš Vučević uputio organima Bosne i Hercegovine, gde je još jednom iskazao spremnost Srbije za pomoć“, rekao je ministar Dačić, dodavši da se Republika Srbija, odnosno Sektor za vanredne situacije MUP-a svega nekoliko minuta nakon što je Bosna i Hercegovina zvanično zatražila pomoć, odmah oglasio i ponudio Bosni i Hercegovini da pomogne u svemu što je neophodno.

7:23

Počeli izbori u BiH, nema glasanja u četiri opštine zbog poplava

Biračka mesta za lokalne izbore otvorena su u BiH u 7 sati, a građani će imati pravo da biraju svoje zvaničnike večeras do 19 sati.

Dnevni avaz navodi da pravo glasa danas neće moći iskoristiti građani četiri opštine pogođene poplavom - Jablanica, Konjic, Kreševo i Kiseljak, dok u Fojnici neće biti otvorena tri biračka mesta iz istih razloga.

U pogođenim opštinama, kako su najavili iz CIK, odluka o održavanju izbora će biti doneta nakon što se za to steknu uslovi, odnosno za najmanje sedam, a najviše 30 dana.

7:06

Prekid železničkog saobraćaja u Federaciji BiH

Zbog prirodne katastrofe, poplava i odrona došlo je do prekida u železničkom saobraćaju u BiH, tačnije na području Federacije BiH.

Sarajevski Kliks navodi da je neizvesno kada će biti ponovo uspostavljen i dodaje da će to ostaviti duboke posledice.