Uoči opštih izbora u BiH, selo Podgora upozorilo je kandidate svih stranaka da u njihovo mesto ne dolaze. "Lažete nas godinama", poručuju oni političarima.

Meštani tog sela nadomak sarajeva okačili su i transparent u centru mesta na kom piše: " "Lažete nam godinama. Nijedna stranka nije dobrodošla u Podgoru".

Transparent se nalazi na jednom trgu seoceta i oslikava opšte nezadovoljstvo političarima koje se smatraju korumpiranim. Manje od 20 posto građana ima poverenje u njih, pokazalo je nedavno ispitivanje Društva novinara BiH.

Podgora ima 700 stanovnika i malo je verojatno da će u nedelju izaći na birališta. Neki stranački aktivisti nisu verovali da Podgorani misle ozbiljno ono što su napisali pa su postavili nekoliko plakata koji su ubrzo pocepani.

Za one tvrdoglave, na poleđini transparenta ispisana je druga poruka: "Jeste li pročitali? Ljudima je dosta."

"Sve smo rekli. Dosta je bilo laži!", kaže Adi Silajdžić (47), nezaposleni radnik i glava porodice.

"Dosta nam je da svaki put dolaze i govore laži, obećavaju i obećavaju zbog glasova. A dan posle izbora, (...) kao da ih nikad nije bilo", rekao je on.

"Imati decu u BiH danas je "luksuz", zapravo "junaštvo", dodao je Silajdžić

.

"Mi menjamo sijalice javne rasvete. Nemamo ni jedan kontejner za đubre, nemamo autobus, vodovod je sagrađeno pre rata od cementnih cevi sa azbestom", kaže jedan meštanin.

"Toliko puta su obećali da će asfaltirati neke ulice da bi taj asfalt trebalo da bude barem metar debeo", šali se drugi. Ali, stvarnost je da se s prvim jesenjim kišama seoske ulice pretvaraju u blato.

Zanimljivo je da su reportažu o ovom selu i njejnim meštanima preneli i mnogi strani mediji poput Dejli mejla i Frans presa...

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen YT