NEVIĐENI SKANDAL POTRESA BiH: Počasni konzul u Panami osumnjičen da je član narko-kartela POZNATI BIZNISMEN PRAO NOVAC ZA TITA?
Foto: Printscreen

šok

NEVIĐENI SKANDAL POTRESA BiH: Počasni konzul u Panami osumnjičen da je član narko-kartela POZNATI BIZNISMEN PRAO NOVAC ZA TITA?

Bosna i Hercegovina -

Diplomatiju BiH potresa veliki skandal jer postoje tvrdnje da je turski državljanin Fatih Kol, koji je inače počasni konzul u Panami, osumnjičen da je član poznatog narko-kartela "Tito i Dino".

Tužilaštvo BiH je za Nezavisne potvrdilo da Kol ima status osumnjičenog.

- Navedena osoba ima status osumnjičenog i spominje se u dokumentima i podnescima tužilaštva BiH i suda BiH. S obzirom na zaštitu interesa istrage više detalja ili informacija ne možemo dati - rečeno je za Nezavisne novine iz tužilaštva BiH.

Portal Istraga prethodno je objavio da je član narko-kartela "Tito i Dino" imenovan prošle godine za počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Panami i da je u pitanju Kol.

Nazire se i prvi epilog ovog slučaja.

- Članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović je pokrenula inicijativu za razrešenje Kola s mesta počasnog konzula u Panami. Biće to vanredna sednica Predsedništva sa samo jednom tačkom dnevnog reda - potvrdio je sagovornik Nezavisnih novina koji nije mogao da otkrije datum kad bi vanredna sednica trebalo da bude održana.

Zamenik predsedavajuće Staša Košarac izjavio je da opozicija ima pravo da pokreće njegovu smenu, ali i da on razmišlja da pokrene tužbe protiv svih koji ga dovode u vezu sa narko-kartelima i aplikacijom Skaj. Košarac je naglasio da su Kola na funkciju počasnog konzula predložile vlasti Paname.

Protiv Fatiha Kola, dodaje portal Istraga, Tužilaštvo BiH je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je prao novac narko-kartela kojim je iz Dubaija rukovodi Edin Gačanin Tito.

Kol je navodno izbegao hapšenje u okviru međunarodne akcije "Black Tie 2" jer u tom trenutku nije bio na teritoriji BiH.

(Kurir.rs/Nezavisne/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track