Ana Gloginja (29), samohrana majka iz Drvara, čija je hrabrost i upornost oduševila region, vratila se sa lečenja u Turskoj.

Da li će mlada i izuzetna žena konačno ustati iz invalidskih kolica i zakoračiti u novi život na svojim nogama? Ako je suditi po Aninim šturim, ali optimističnim objavama na društvenim mrežama, sve su prilike da će uskoro saopštiti radosne vesti.

Ana je prvo promenila svoju profilnu fotografiju koja svedoči da je i u bolesničkom krevetu bila dobro raspoložena. Potom je usledila nova kratka objava.

- Stigla sam u Bosnu, kad stignem odgovoriću svima, nije me bilo, uglavnom sve je u redu... Zatrpali ste me pravo - napisala je Ana.

Ana je imala samo 24 godine i sina od 4 godine kad je 2019. teško ranjena na svom radnom mestu u jednom kafiću u Drvaru. Devojku je iz nehata upucao pijani policajac. Slučajno ispaljeni metak pogodio je Anu pravo u kičmu, lekari su se jedva izborili da joj spasu život, ali se od tada nalazi u invalidskim kolicima.

ana-gloginja.jpg
Facebook Printscreen 
foto: Facebook printscreen

Nije se mirila sa takvom sudbinom, usledila je dugogodišnja rehabilitacija, a potom i lečenje presađivanjem matičnih ćelija u Novom Sadu. Ništa joj od toga nije pomoglo. Međutim, dobila je informaciju iz jedne klinike u Turskoj da bi mogla da joj pomogne operacija povezivanja nerava, a onda se hrabra Drvarčanka dala u akciju.

Za ovaj zahvat je morala da prikupi 26.000 evra. To je za nju bila nedostižna suma jer sa sinom preživljava od otprilike 350 evra dodatka za tuđu negu i pomoć. Tada su na scenu stupili humani ljudi, organizacije, kulturno-umetnička društva, sportski klubovi iz Drvara, ali i iz regiona. Za samo mesec dana novac je prikupljen i Ana je otišla na lečenje u Tursku.

Sada se vratila i svi sa nadom isčekuju radosne vesti. O tome svedoče i stotine poruka podrške i ohrabrenja na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/Srpska info/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

Kurir televizija  NEPOKRETNA ZBOG NESREĆE NA MOTORU! Subotičanka pet i po godina SANJA da stane na svoje noge, ali NEMA novca! (KURIR TELEVIZIJA)