VULIĆ: Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv Nešića, već za ili protiv Srpske
Foto: screenshot YT/tvk3prnjavor

VULIĆ: Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv Nešića, već za ili protiv Srpske

Bosna i Hercegovina -

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da će se na današnjoj sednici videti "svačiji trag u snegu", odnosno da li su poslanici dostojni predstavnici i zaštitnici Republike Srpske ili će otvoreno pokazati svoju povezanost sa strancima i Bošnjacima.

- Danas, kada na dnevnom redu bude zahtev za smenu ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića svako od nas će pokazati kom jatu pripada - Republici Srpskoj ili stremi ka unitarnoj BiH i zagrljaju stranaca - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da, prema Poslovniku o radu, Nenad Nešić neće biti smenjen ako u Predstavničkom domu bude 10 srpskih glasova protiv zahteva za njegovu smjnu i zato je ovo još jedan veliki ispit za srpski narod i Republiku Srpsku.

- Imamo jedinstvenu priliku da vidimo da li su Srbi jedinstveni i koliko misle o Republici Srpskoj, a koliko o svojim nalogodavcima. Danas će se najbolje videti i ko sedi u Parlamentarnoj skupštini zarad Republike Srpske, a ko zarad uskostranačkih interesa - ukazala je Vulićeva.

Ona je podsetila da su sve bošnjačke stranke svoje jedinstvo pokazale kada je na dnevnom redu bila smena Zukana Heleza, a danas će javnost videti da li Srbi konačno mogu da sa sebe skinu okove srpskog prokletstva - nejedinstva, ili će pokazati da su dostojni predstavnici i zaštitnici srpskih nacionalnih interesa i Republike Srpske.

- Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv smene ministra Nešića, već za ili protiv Republike Srpske - konstatovala je Vulićeva.

(Kurir.rs/RTRS)

Bonus video:

00:20

IZ HRVATSKE DOLAZE SRAMNI PODACI O ŽRTVAMA U JASENOVCU! Dodik: Komunistička vlast je onemogućila identifikaciju svih žrtava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track