NOVE TENZIJE U BIH ZBOG POŽARA KOD GACKA: Sarajevo protiv dejstva helikoptera MUP Srbije što je tražila RS, vatra konačno ugašena
Foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

POLITIKA-REGION-VESTI

NOVE TENZIJE U BIH ZBOG POŽARA KOD GACKA: Sarajevo protiv dejstva helikoptera MUP Srbije što je tražila RS, vatra konačno ugašena

Bosna i Hercegovina -

Požar na području Gacka je ugašen, a situacija na požarištu danas je mirna, saopšteno je iz Vatrogasne jedinice Gacko.

U gašenju ovog požara, koji je bio na nepristupačnim delovima, sinoć je drugi dan zaredom u više navrata dejstvovao helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, zahvaljujući kojem je vatra i ugašena.

Požar je izbio pre tri dana, od kada su gatački vatrogasci stalno bili na terenu.

Iz Republike Srpske su tražili da u gašenju požara bude angažovan helikopter MUP Republike Srbije, optužujući političare u Sarajevu da to ne dozvoljavaju, mada su ugrožna dobra i životi ljudi.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez je kazao da nije dobio zahtev, ali i da ga neće potpisati, jer BiH raspolaže helikopterima koji mogu da gase požare.

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković je izjavio da je on dobio dopis Civilne zaštite RS u kojem se traži odobrenje da helikopter iz Srbije pređe na teritoruju BiH, navodeći da je on taj dopis prosledio Ministarstvu odbrane BiH i Ministarstvu saobraćaja i komunikacija BiH, koji su nadležni da donesu odluku o tome.

(Kurir.rs/Beta/Ilustracija)

Bonus video:

00:26

Vatrogasci gase požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track