ZAGLEDALI SE U DOKUMENTA, PA IM ODMAH STAVILI LISICE: Jedna osoba na slici, a druga u kolima! Bračni par iz BiH "pao" u Nemačkoj
Foto: Shutterstock

ZAGLEDALI SE U DOKUMENTA, PA IM ODMAH STAVILI LISICE: Jedna osoba na slici, a druga u kolima! Bračni par iz BiH "pao" u Nemačkoj

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Saveznog policijskog inspektorata u Vajndhausu u Nemačkoj tokom rutinske kontrole na putu A6 razotkrili su prevaru sa lažnim dokumentima i priveli bračni par iz Bosne i Hercegovine.

Naime, prvo su posumnjali u dokumenta žene, koja je, navodno, imala hrvatska dokumenta. Međutim, odmah nakon što su pogledali sliku, policajci su shvatili da žena sa slike nije žena u automobilu.

Tada su policajci posumnjali i u identitet njenog supruga i otkriveno je da su oboje imali lažna hrvatska dokumenta.

Detaljnom pretragom otkriveno je da je hrvatska lična karta koju je pokazala 27-godišnja žena prijavljena kao ukradena.

Kod njenog supruga (47) pronašli su i bosansko-hercegovački pasoš kojem je nedostajalo nekoliko stranica. Tokom dalje provere, policija je uspela da utvrdi njihov identitet. Inače, koristili su lažna dokumenta jer je muškarcu zabranjen ulazak u prostor Šengena, a navodno je Francuska izdala nalog za njegovo hapšenje.

Oni su smešteni u pritvor, a biće prijavljeni za pokušaj pokušaja nezakonitog ulaska u zemlju, kao i upotrebu ukradenih dokumenata.

(Kurir.rs/Nezavisne novine/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track