Australijanac je ostao paralizovan od struka prema dole nakon užasne nesreće dok je bio na odmoru u Evropi sa svojom devojkom.

Džordan Teobald (29) i njegova partnerka Laura Mahani godinama su štedeli za ono što je trebalo da bude ‘putovanje života‘ pre nego što se pretvorilo u noćnu moru.

"Skok s kultnog Mostarskog mosta u Bosni doneo je Džordanu povredu koja mu je promenila život", napisala je Mahani na GouFaundMi stranici.

Nakon sletanja u vodu slomio je karlicu T12, ostavljajući ga sa paralizom donjeg dela tela. Trenutno je na intenzivnoj nezi nakon složenih operacija.

Svako ko želi da skoči sa mosta prvo mora da dobije dozvolu i obuku od lokalnih skakača koji daju lekcije o tome kako sigurno doskočiti i izbeći povrede.

Laura je rekla da je njen partner "neverovatno aktivna osoba puna ljubavi... ima avanturističkog duha i strast prema surfovanju i snouboardu"‘.

"Već je bio podvrgnut nekoliko transfuzija krvi i potrebni su mu dodatni lekovi koji bi pomogli u stabilizaciji njegovog stanja" kazala je Mahani dodavši da će ono što je pred njima biti ‘dugo i izazovno‘, ali da već postoje pozitivni znakovi.

"Nakon operacija, mogao je da mrda nožne prste i da stoji uz pomoć nekoliko sekundi. Ovi mali, ali značajni znaci napretka daju nam nadu", rekla je.

Emocionalni teret za Džordana i njegove voljene je veliki, ali je finansijski teret jednako veliki. Trošak medicinske pomoć i i repatrijacije u Australiju iznosiće više od 100.000 dolara, a dalji troškovi očekuju se kasnije.

"Ovo je zastrašujuća svota i ne možemo se s njom suočiti sami. U ovoj fazi nismo sigurni što, ako išta, pokriva naše putno osiguranje", napisala je Laura.

Rekla je da svaka donacija, bez obzira na veličinu, ‘dovodi Džordana jedan korak bliže nezi koja mu je potrebna i udobnosti okruženja njegovih najmilijih (i) učiniće duboku razliku u njegovom putu oporavka".

(Kurir.rs/Slobodna dalmacija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir TV NOVOSADSKI TAKSISTA SPASIO DEVOJKU DA SKOČI S MOSTA U POLA NOĆI! Prišao sam joj polako, obratio se tiho i ponudio joj cigaretu...