U centru Sarajeva, sinoć je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali vozilo Kantonalne inspekcije i taksi vozilo. Nakon kraće verbalne svađe vozači su se fizički obračunali. Taksi udruženje tvrdi da je vozač koji je udario njihovog kolegu bio pod dejstvom alkohola.

Udruženje „Sarajevo Taxi“ za „portal „Avaza“ je potvrdilo da je njihov taksista sinoć imao težak udes kada se u njegovo vozilo „zabio“ automobil kantonalne inspekcije.

"Kolega je prebačen u Vojnu bolnicu gde mu se utvrđuje stepen povreda", rekli su iz udruženja i opisali kako je došlo do incidenta.

Oni navode da se taksista zaustavio na tramvajskim šinama sa upaljena sva četiri žmigavca kako bi primio klijenta koji je na sreću ušao u vozilo, inaće bi, tvrde, posledice i po njega bile fatalne, kada se u njegovo vozilo "zakucalo" vozilo inspekcije.

"Vozač kanatonalne inspekcije je još i fizički nasrtao na našeg kolegu, što je jasno uočljivo i na snimcima koje kruže internetom, ali je isti ostao sabran, te sačekao policiju koja je nakon alkotesta, kod našeg člana udruženja konstatovala 0 promila alkohola, dok je vozač vozila kantonalne inspekcije imao 1,68 promila", naveli su iz Udruženje „Sarajevo Taxi“.

Na snimku koji je objavljen na internetu, vidi se kako vozač inspekcije sve vreme pokušava i insistira da napadne taksistu koji je seo na trotoar.

Iz saobraćajne Kantonalne policije se zasad nisu oglašavali. Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

Kurir.rs/Avaz/Priredila M.CG.

.