Devojka poreklom iz BiH tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u američkoj saveznoj državi Ohajo!

Ajla Vuković (20) je spavala na zadnjem sedištu kad je prikolica teretnog vozila udarila u automobil u kome se nalazila.

Tragedija je bila deo incidenta u kome je učestvovalo čak 13 vozila i koji je odneo četiri života. Među nima je i devetogodišnje dete. Vatrogasne jedinice iz deset stanica su došle u pomoć dok se više povređenih prevezeno u bolnice. Mnogi od njih su bili izloženi opasnom materijalu.

Ajla je inače iz Jutike, gde je živela, krenula ka Ajovi gde je nameravala da prisustvuje bosanskohercegovačkom festivalu.

Članovi zajednice pokrenuli su kampanju za prikupljanje sredstava na GoFundMe platformi kako bi pomogli porodici da transportuje Ajlino telo u rodno Jajce i organizuju sahranu. Najbliži navode da je Ajlin vedri duh ostavio neizbrisiv trag u životima snih koji su je poznavali.

Bila je aktivna članica zajednice i često je volontirala sa mlađim generacijama. Njena smrt predstavlja ogroman gubitak za celu bosanskohercegovačku zajednicu. Brojni prijatelji i rodbina oprostili su se od Ajle.

- Sve radosti i trenutke sreće koje si doživela na ovom dunjaluku zaseniće jedan trenutak, jedna bolna istina, koju ne poriče nijedno razumno biće, a ta istina je smrt. Tako mi vremena, doista je čovek na gubitku, samo nisu oni koji veruju i dobra dela čine i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje. Rahmet tvojoj mladoj i lepoj duši i sabur tvojim roditeljima - napisala je Sanela.

- Imala si planove, snove, mladalačke želje, ostvarene i još nedovršene. Imala si osmeh poput najlepše ruže, ljubav, toplinu, vedrinu, blagost i nežnost. Sve to ti je Uzvišeni podario, ali prema njegovoj promisli na ovom dunjaluku imala si malo vremena. Neka ti podari najlepše mesto u dženetu - napisao je Šaban Šljivar.

- Lepoto kumina, osmehu moj dragi, ne mogu da verujem da te više nema među nama. Da ti se dragi Alah smiluje i oprosti sve grehe i podari lepi dženet - napisala je njena kuma Izeta Spahić.

- Voleo sam te, folklor te je voleo, svi su te voleli. Bila si tako neverovatna osoba. Uvek nasmejana i vesela. Nije bilo dana da te videm tužnu ili ljutu. Odrekla bih se svega na ovom svetu da imam još jedan trenutak s tobom, još jedan trening, koncert, druženje ili folklorno putovanje. Ali doći će dan kada ćemo ponovo plesati zajedno. Da ti Alah podari najlepši dženet, voljena naša Ajla, a nama neka sačuva svima mesto tamo gore s tobom - napisao je Emil Hodžić Boško.

(Kurir.rs/Jajce online/Preneo Z.Ko)