Mehmed Vukalić, koji je danas u Gimnaziji u Sanskom mostu ubio direktora škole, profesorku engleskog i sekretaricu - bio je zaposlen kao domar u toj prosvetnoj ustanovi!

Vukalić je u prepodnevnim satima, oko 10.15, ušao u školu naoružan automatskim oružjem, upao je na sastanak i izvršio masakr. Na sastanku je bilo više nastavnog kadra, ali Vukalić je ciljao samo na njih toje: direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Nidžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

11.jpg
AP Edvin Zulic 
foto: AP Edvin Zulic

Halilović, Nidžanova i Kljunićeva ostali su na mestu mrtvi, a Mehmed Vukalić je, pretpostavlja se, nakon toga pucao sebi u grudi. Hitnu pomoć pozvali su ostali nastavnici, koji su, kako prenose mediji u BiH, i sami bili svedoci krvavog Vukalićevog pira. Zdravstvena služba stigla je brzo, prevezla direktora, profesorku i sekretaricu u ambulantu Doma zdravlja Sanski most, gde im je, nažalost, mogla samo biti konstatovana smrt.

Osumnjičeni Mehmed Vukalović je sa teškim povredama transportovan u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

rtrs.jpg
Rtrs 
foto: RTRS

"Došlo je do upotrebe vatrenog oružja usled čega su tri osobe smrtno stradale, a jedna zadobila teške telesne povrede i zbog toga je upućena za Banjuluku", kazao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Gimnaziji u Sanskom Mostu, dovezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u svesnom stanju, potvrđeno je za ATV.

”Pacijent je dovezen je u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa prostrelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svestan i trenutno su dijagnostičke procedure u toku, te je planiran operativni zahvat. Sve dalje prognoze su krajnje preuranjene”, navode u UKC.

Kako se nezvanično saznaje, motiv ovog zločina su navodno određene nesuglasice koje su ranije postojale. naime, Vukalić je bio suspendovan sa svog radnog mesta, a ljudi na koje je pucao bili su članovi komisije koja ga je suspendovala.

44.jpg
AP Edvin Zulic 
foto: AP Edvin Zulic

Škola je juče bila okružena jakim policijskim snagama, koje su vršile uviđaj.

Ispred Hitne pomoći Doma zdravlja Sanski Most okupila se porodica stradalih, njihove kolega i drugi zaposleni.

Kurir.rs/Milica CG

Bonus video:

Video plus Tragedija u u Gimnaziji u Sanskom Mostu