MLADIĆ IZ BIH OPTUŽEN ZBOG NAPADA Bio deo bande koja je brutalno pretukla čoveka jer je razgovarao sa bivšom jednog od njih
Foto: EPA / Christian Bruna

MLADIĆ IZ BIH OPTUŽEN ZBOG NAPADA Bio deo bande koja je brutalno pretukla čoveka jer je razgovarao sa bivšom jednog od njih

Bosna i Hercegovina -

Državljanin Bosne i Hercegovine (19) zajedno sa još šestoricom saučesnika optužen je za brutalni napad i premlaćivanje mladića (21), koji je završio u komi nakon čega su mu ostale trajne posledice.

Naime, sve se desilo krajem juna meseca kada je sedmočlana banda na železničkoj platformi u Bišofshofenu presrela i pretukla mladića, poreklom sa tzv. Kosova, koji je u besvesnom stanju prevezen u bolnicu.

Inače, on je jedno vreme ležao na platformi sve dok ga slučajno nije pronašao jedan od putnika koji prolazio pored platforme.

Žrtva je imala teške povrede, a jedno vreme je bio u indukovanoj komi. Na osnovu snimaka nadzorne kamere, policija je uspela da identifikuje napadače i reč je o državljanima Bosne i Hercegovine, Slovenije, Turske, dva državljanina Austrije i dva državljanina Srbije.

Javno tužilaštvo je podiglo optužnicu i oni se terete za teško krivično delo namernog nanošenja telesnih povreda sa trajnim posledicama.

Inače, zanimljivo je da su državljani Austrije čak i maloletni. Navodno, reč je o bandi koja već neko vreme pravi probleme u ovom kraju.

Kako prenose mediji, otkriven je i motiv napada. Iako se prvobitno sumnjalo da je u pitanju pljačka, optužnica otkriva da je reč o sukobu zbog bivše devojke jednog od napadača koja je navodno viđena da razgovara sa žrtvom.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Bonus video:

00:33

TZV. KOSOVSKA POLICIJA IZAZVALA INCIDENT: Patrola kod Leposavića zaustavila Srbina, brutalno ga pretukla i odvela na saslušanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track