NOVI TALAS NASILJA U MOSTARU: Napadnut dečak (13), nosio majicu sa grbom jednog fudbalskog kluba, napadači još nisu uhapšeni
Foto: Avaz.ba

NOVI TALAS NASILJA U MOSTARU: Napadnut dečak (13), nosio majicu sa grbom jednog fudbalskog kluba, napadači još nisu uhapšeni

Bosna i Hercegovina -

Trinaestogodišnjaka, koji je na sebi imao majicu sa obeležjima Fudbalskog kluba "Velež", fizički je napala grupa za sada nepoznatih osoba, u Malom Polju kod Mostara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Incident se dogodio sinoć.

"Oko 22.30 časova u Policijsku stanicu Mostar Jug obratio se R.E. (13) i prijavio da ga je u blizini restorana "Laks" u Malom Polju fizički napalo pet-šest nepoznatih lica, te mu skinuli majicu "Red armi" i udaljili se u pravcu Sportsko-rekreativnog centra Bunica", navedeno je u saopštenju.

Istraga u vezi ovog slučaja u toku, a javnost još nije obaveštena o tome da li je rešen incident koji se ranije dogodio u Opinama, kada su sredinom ovog meseca u parku u tom mostarskom prigradskom naselju nepoznate osobe fizički napale i povredile tri osobe, među kojima je bilo jedno dete, piše RTRS.

Prošle sedmice su napadnuta i deca u prigradskom naselju Baćevići u kojem žive srpski povratnici. U Baćevićima je više nepoznatih osoba napalo decu, a prethodno je igralište i naselje oblepljeno fašističkim simbolima. Meštani su svedočili da se ranije kroz naselje čula i rafalna paljba.

Zbog navedenog danas u Baćevićima boravi ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Sevlid Hurtić.

"Ovakvi napadi su potpuno neprihvatljivi i moraju biti odmah i temeljno istraženi. Deca su najranjiviji članovi društva i njihova zaštita mora biti prioritet za sve nas", poručio je Hurtić.

Posetu Baćevićima za poslepodne najavio je i ministar bezbednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić.

Kurir.rs/RTRS/Milica CG

Bonus video:

00:23

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja