SNIMLJEN TRENUTAK PADA VOJNOG HELIKOPTERA U BIH! Hitno izdato naređenje za stavljanje barijera zbog onoga što se nalazilo u njemu
Foto: Youtube/Avaz TV

SNIMLJEN TRENUTAK PADA VOJNOG HELIKOPTERA U BIH! Hitno izdato naređenje za stavljanje barijera zbog onoga što se nalazilo u njemu

Bosna i Hercegovina -

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine srušio se u sredu u Jablaničko jezero u severnom delu Hercegovine pri čemu je jedan član posade povređen, saopštili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Helikopter se srušio dok je vežbao uoči velike vojne vežbe evropskih mirovnih snaga u BiH (EUFOR) i vojske BiH koja se održava u četvrtak.

"Iz neutvrđenih razloga helikopter je pao u Jablaničko jezero na području Buturovića Polja", rekao je za Hinu portparol MUP-a Hercegovačko-neretavanske županije Ljudevid Marić.

Pojasnio je kako su u vreme nesreće u helikopteru bila četiri člana posade.

Svi su spašeni, a jedan član je zadobio povrede i upućen je u lokalnu bolnicu, dodao je glasnogovornik Marić.

Po dojavi o padu helikoptera Oružanih snaga BiH u Jablaničko jezero, na lice mesta je upućen federalni vodni inspektor s ciljem poduzimanja mera za sprečavanje potencijalnog zagađenja zbog curenja goriva.

"Naime, u helikopteru se prema izjavama odgovornih lica nalazi oko 400 litara goriva, zbog čega je federalni vodni inspektor, uz saglasnost postupajućeg tužioca, usmeno naložio hitno postavljanje barijera na vodi kako bi se blagovremeno zaustavilo i saniralo eventualno izlieanje goriva za vreme izvlačenja helikoptera", poručuju iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Kurir.rs/Jutarnji list/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track