"OVA RAKIJA - MOŽDA JE ONA NEKTAR BOGOVA": Američki ambasador u BiH je popio u pravoslavnom manastiru Dobrun iz 14. veka (VIDEO)
Foto: X/USEmbassySJJ

majkl marfi SE SUSREO SA MONASIMA u blizini višegrada

"OVA RAKIJA - MOŽDA JE ONA NEKTAR BOGOVA": Američki ambasador u BiH je popio u pravoslavnom manastiru Dobrun iz 14. veka (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini objavila je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) snimak ambasadora Majkla Marfija kako pije rakiju sa monahom tokom posete manastiru Dobrun u blizini Višegrada.

Na početku snimka Marfi kaže da je prethodno posetio je Čajniče i potom došao u ovaj manastir iz 14 veka na kojem se, dok ambasador ulazi, vije srpska trobojka.

1 / 9 Foto: X/USEmbassySJJ

On je u manastiru snimao freske i pohvalio "izuzetno toplu dobrodošlicu" koju su mu priredili monasi.

- Znate, nakon što smo obišli sve, seli smo s njima i popili rakiju. Kada sam bio dečak, moj otac je znao da se našali i kaže: Znaš, sine, burbon je nektar bogova. E, sad, očigledno je da se u Grinbušu u Njujorku ne pravi nikakav nektar bogova. Ali ova rakija, možda je ona nektar bogova - zaključio je Marfi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:36

RAKIJA CANETA MINIĆA POSLATA KAO PRIMER ZA UNESKOVU LISTU NEMATERIJALNOG KULTURNOG NASLEĐA: Ovo je nazaslužnije za najbolju rakiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja