KAMIONOM SLETEO U PROVALIJU, NIJE NI SLUTIO ŠTA ĆE USLEDITI NAKON SAMO NEKOLIKO MINUTA: Za njim još petorica skočila u ambis VIDEO
Foto: Printksrin x

KAMIONOM SLETEO U PROVALIJU, NIJE NI SLUTIO ŠTA ĆE USLEDITI NAKON SAMO NEKOLIKO MINUTA: Za njim još petorica skočila u ambis VIDEO

Bosna i Hercegovina -

'Moj jedini uslov je da pohvalite tri čoveka koja su prva pritekla u pomoć a ja lično sam najmanje nebitan u svemu'', kaže Nermin Halilović, čovek koji je svedočio pomaganju vozaču kamiona koji je juče oko 13.30 sati kod mesta Sutina kamionom probio zaštitnu ogradu i završio među drvećem na obali Neretve.

''Danas oko 13 sati i 30 minuta vraćajući se s Fortice, gde smo išli da pomognemo u gašenju požara, sa svoja tri prijatelja svedočili smo sletanju kamiona u provaliju kod naselja Sutina. Odmah smo se zaustavili s vozilom i istrčali prema mestu nesreće s još jednim momkom koji se tu zatekao. Iako nije bilo lakog načina da se dođe do čoveka, trojica ljudi bez razmišljanja sa 5-6 metara visine skočili i niz drvo se spustili kako bi pritekli u pomoć. Na prvu nismo ni znali da li je vozač kamiona živ, ali kada se do njega stiglo ustanovili smo da je pri svesti i prvo što je rekao je 'Zovite hitnu pomoć i vatrogasce''', kaže Halilović.

Navodi kako se pod adrenalinom nije odmah uvidelo da ogromna količina nafte curi iz rezervoara na akumulator kamiona.

''Iako su bili u tom trenutku ugroženi od mogućnosti da se kamion zapali nijedan od ove trojice nije hteo napustiti vozača. Želim napomenuti da je jedan od ovih ljudi, koji je ujedno i moj prijatelj, teškog zdravstvenog stanja i bori se s problemom bubrega, bez sekunde razmišljanja skočio u provaliju od nekih 5-6 metara. On je Sanel Ćorić. Do dolaska policije, vatrogasaca i Hitne pomoći s povređenim vozačem su komunicirali kako bi ga držali budnim, a kada su hitne službe stigle do njega sva trojica su ostali u provaliji i pomagali u izvlačenju. Heroji su među nama, oni su Sanel Ćorić, Omer Hujdur, momak kojeg ne poznajem ali smo ga zvali "Nerma" i kroz priču saznali da je i on član DVD-a, što je i naš hobi i ljubav. Žao mi je što momku nismo zapamtili pravo ime i prezime ali neće se ljutiti jer smo svi bili pod adrenalinom. Tu je bio još jedan čovek koji je s nama takođe prvi pritekao u pomoć, mislim da se preziva Čuljak i da je vozač kamiona u FeeroKešu'', kaže nam Halilović koji skromno navodi kako njega ne moramo ni spominjati.

''Nastojali smo koliko toliko uspeli zadržati jednu traku otvorenom kako bi vatrogasci i Hitna pomoć stigli što pre. Velike pohvale za ove momke i sve ostale ljude koji su čitavo vrijeme pomagali na svoj način, donosili vodu, regulisali saobraćaj do dolaska većeg broja policije, pružali informacije i na kraju svoje izjave smo dali i policiji na licu mesta'', kaže Halilović.

Potvrdio je i ranije informacije da je vozač kamiona izbjegavao vozilo koje je preticalo na nedozvoljenom mestu te da o tome saznanja ima i policija.

Kurir.rs/nezavisne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track