U 29 KRAĐA ODNELI PLEN OD 150.000 EVRA Trio iz BiH se nagodio sa nemačkim tužilaštvom, čekaju ih zatvorske kazne
Foto: EPA/Hannibal Hanschke

U 29 KRAĐA ODNELI PLEN OD 150.000 EVRA Trio iz BiH se nagodio sa nemačkim tužilaštvom, čekaju ih zatvorske kazne

Bosna i Hercegovina -

U Regionalnom sudu u Štutgartu tri državljanina Bosne i Hercegovine (31, 45, 51) priznali su sve tačke optužnice koja ih tereti da su na području nemačkog Ludvigsburga izvršili 29 provalnih krađa i odneli plen vredan 150.000 evra.

Oni su tako sklopili nagodbu sa tužilaštvom koja podrazumeva da neće biti osuđeni na više od šest godina zatvorske kazne.

Iako se očekivalo da će suđenje potrajati mesecima, ono se iznenada završilo njhovim priznanjem. Kako su još ranije preneli nemački mediji, njih trojica nisu birali šta će ukrasti. Uzimali su sve što im je dolazilo pod ruku: novac, nakit, dragocenosti. Sve provalne krađe izvedene su oblasti Ludvigsburga.

Inače, optužnica ih terete da žrtvama nisu naneli samo materijalnu štetu, već i psihološku, jer mnogi od njih i danas žive u strahu.

Inače, kako prenose njemački mediji, do njihovog hapšenja došlo je detaljnom istragom nemačke policije, koja je u međuvremenu prikupila i veliki broj optužujućih dokaza. Pretpostavlja se da je ova jaka, skoro pa neoboriva optužnica i glavni razlog njihove nagodbe.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Bonus video:

00:56

Pljačka radnje na Vračaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track