"DOŽIVEO SRČANU SMRT, SAMO SE SRUŠIO" Oglasio se lekar Nikola sa snimka o kom bruji region: Ovo su DETALJI drame sa terena (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

"DOŽIVEO SRČANU SMRT, SAMO SE SRUŠIO" Oglasio se lekar Nikola sa snimka o kom bruji region: Ovo su DETALJI drame sa terena (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Doktor Nikola Šobot, kardiolog i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, heroj je košarkaškog turnira u banjalučkom naselju Lazarevo.

Na društvenoj mreži TikTok proširio se snimak sa turnira u Lazarevu gde se vidi kako dr Šobot reanimira muškarca koji je bez svesti. Naime, muškarac je tokom turnira doživeo srčani udar, a brzom intervencijom doktora Šobota, njegov život je spasen.

Na dramatičnom snimku vidi se kako doktor neprestano vrši reanimaciju, a u pomoć mu je pritrčalo još nekoliko ljudi, među kojima i medicinska sestra.

@bdzk.bl Na turniru čovjeka udario srčani. Nikola Šobot ga spasio! #banjaluka ♬ original sound - БЏК.БЛ

Oglasio se i Šobot

Zahvaljujući hitnoj reakciji doktora Šobota, čovek je brzo dobio potrebnu medicinsku pomoć i prevezen je vozilom hitne pomoći u UKC.

- Spletom okolnosti, odnosno Božijom voljom sam se našao u situaciji da sam prisustvovao vrlo nesrećnom događaju da je, gospodin koji je par minuta ranije razgovarao sa nama, doživio iznenadnu srčanu smrt. Ispunio sam svoju lekarsku i ljudsku dužnost da pomognem na licu mesta - rekao je Šobot te dodao:

- Zahvalio bih se kolegama iz Hitne pomoći koji su došli u roku od desetak minuta, kao i lekarima Klinike za intenzivnu medicinu koji se evo već, četiri dana bore za život pacijenta. To je bila moja ljudska i lekarska obaveza. Drago mi je ako sam uspio da pomognem. Nadam se da će Darko biti dobro, situacije nije jednostavna, pacijent je i dalje životno ugrožen. Ali evo, ostaje nada da sam uspeo da pomognem koliko sam mogao kao čovek i lekar - naglasio je Šobot.

"Bravo ljudino"

Komentari su se samo nizali, a svi su pružali podršku doktoru i hvalili njegov neverovatan potez.

"Bravo doktore, bravo ljudino, za ovakve trenutke se živi, radi, uči. Tvoj rod ponosan na tebe, LJUDINO", piše u jednom od komentara.

Ipak, neki su naveli i da je biti lekar životni poziv, kao i da doktor ne može nakon završetka radnog vremena da ostane imun na ovakvu situaciju.

Kurir.rs/Blic/atvbl

Bonus video:

02:50

DEDA MU DOŽIVEO SRČANI UDAR ZA VOLANOM, ON OSTAO INVALID SA 13 GODINA! Andrej prošao kroz pakao, šest godina kasnije ŽELI U PARIZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track