Železnički saobraćaj na deonici Sarajevo - Mostar je potpuno obustavljen, jer deo pruge, oko 200 metara, doslovno visi u vazduhu, a uništeno je oko 17 kilometara pruge.

Usled klizišta i poplava koje su izazvale obilne padavine, deo železničke pruge nadomak Jablanice se našao u vazduhu, čime je to mesto potpuno odsečeno od južne strane.

Železnice BiH ne mogu samostalno da reše ovaj problem i o tome su informisale Vladu BiH i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

- Procenu štete i predloge rešenja daće nadležne stručne službe i zajedničke komisije. Železnice FBiH upućuju apel svojim komitetima i putnicima da nađu alternativna rešenja za transport na ovoj deonici, dok se ne saniraju velika oštećenja na železničkoj infrastrukturi.

Jablanica nije jedino mesto koje je odsečeno od ostatka zemlje i koje su žestoko pogodile poplave. Prema informacijama koje je ranije objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, četiri kuće su odnešene u poplavama, a sedam osoba se vodi kao nestalo. Novi podaci, nezvanični, kažu da je odnešeno više od 15 kuća.

(Kurir.rs/Klix)