Biračka mesta za glasanje na lokalnim izborima širom Bosne i Hercegovine zatvorena su u 19.00 časova.

Građani su imali priliku da glasaju jutros od 7.00, a detaljnije informacije o rezultatima se očekuju u toku noći.

Centralna izborna komisija BiH je najavila da će u 21.00 održati konferenciju za medije gde će se znati više informacija o izlaznosti.

Prema poslednjim informacijama, do 15 časova glasalo je 34,98 posto birača, što je na nivou izlaznosti opštih izbora, ali manje od prethodnih lokalnih izbora.

Izbori se nisu održali u pet poplavom pogođenih opština - Jablanica, Konjic, Kreševo, Kiseljak i Fojnica.

U tim opštinama, kako su najavili iz CIK-a, odluka o održavanju izbora će se donijeti nakon što se za to steknu uslovi, odnosno za najmanje sedam, a najviše 30 dana.

20.39 - Nenad Vuković, portparol PDP, rekao je da proglašava pobedu Draška Stanivukovića u Banjaluci.

- Na 50 hiljada prebrojanih glasova, on vodi za 10.000, dok je pobedio na 98 biračkih mesta na osnovu prebrojanih 100. Šobot je pobedio samo na dva biračka mesta - rekao je Vuković i dodao da su pobedili i u Kotor Varošu gde je Zdenko Sakan novi načelnik.

20.38 - Građani i političke stranke u Tuzli prijavljivali su nepravilnosti na određenim biračkim mestima, zbog čega je reagovala policija.

20.28 - Kako prenose mediji iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, u štabu Draška Stanivukovića se uveliko slavi i nazdravlja.

20.13 - Draško Stanivuković je na svom Instagram profilu proglasio pobedu u Banja Luci.

"Samo da vas obavestim da smo i ove izbore IZDOMINIRALI! Djela su snažnija od opstrukcija! HVALA BANJALUKO! Volim vas sve! Molim posmatrače i sve koji nas podržavaju da ostanu do kraja na biračkim mestima i na taj način odbrane i poslednji glas!", napisao je Stanivuković na Instagramu.

19.45 - Portparol SNSD-a Radovan Kovačević u obraćanju medijima u izbornom štabu ove političke opcije u Banja Luci rekao je da su pobedili u tri te da imaju vođstvo u još tri opštine.

Kovačević je rekao da je Republika Srpska pokazala da je stabilno demokratsko društvo te je potom proglasio pobedu u Laktašima, Trnovu i Istočnom Sarajevu gde SNSD nije imao protukandidate.

U taboru Draška Stanivukovića još uvek nije bilo obraćanja medijima, a očekuje se da bi prve procene trebalo da budu do 20:30 sati kada se očekuje i prvo obraćanje medijima.

(Kurir.rs/Avaz.ba/Priredila: S. M.)