Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo rezultatima stranke na lokalnim izborima i naglasio da su njihovi kandidati postigli izuzetan uspeh.

Uprkos tome što su SNSD-ovi kandidati Nikola Šobot i Mikajlo Lazić izgubili u Banjaluci i Bijeljini, Dodik je najavio da će oni biti kandidati stranke i na narednim lokalnim izborima i da je ponosan.

- Ovo su jedni od naših najboljih izbora ikada. Oni će biti naši kandidati i na narednim lokalnim izborima. To malo ko može da kaže - poručio je Dodik.

SNSD je, prema Dodikovim rečima, sada osvojio 47 od ukupno 63 opštinska mesta, što je povećanje u odnosu na prethodnih 42.

- Ovo je dan uspeha SNSD-a, osvojili smo 47 lokalnih zajednica, koalicija koja je sa nama osvojila je još četiri opštine i imamo ih ukupno 51. Građani su apsolutno na ispravan način precipirali šta nudimo. Dobili smo potvrdu da naša politika donosi rezultate - dodao je Dodik.

Naglasio da su SNSD-ovi kandidati ostvarili pobede u dve opštine u Federaciji BiH, Glamoču i Drvaru, gde očekuju da su njihovi kandidati dobili preko 50 posto glasova.

- Ovo nam daje razlog da ove izbore proglasimo najboljima do sada, što potvrđuje trend rasta naše stranke - dodao je Dodik-

(Kurir.rs/Nezavisne,Klix.ba/Priredila: S. M.)