Broj poginulih u poplavama i klizištima u BiH povećao se na 21 nakon što su spasioci pronašli još dva tela u Donjoj Jablanici. Na terenu je više od 300 volontera koji pomažu stanovništvu.

Ekipa Kurir televizije i dalje pomno prati situaciju u BiH odakle se i jutros javila naša novinarka Slađana Nedeljković sa najnovijim informacijama.

Screenshot_5.jpg
Kurir Televizija 

- Trideset i šest pripadnika tima za spasavanje iz Republike Srbije stiglo je u Donju Jablanicu u najkritičniju tačku koja je prirodnom katastrofom pogođena pre tri dana. Ono što možemo videti i zaključiti s' lica mesta jeste da je veliki odron odneo i nekoliko života, ali i pričinio veliku materijalnu štetu meštanima koji žive upravo u ovom selu. Na vrhu ovog mesta nalazi se kamenolom, a kako smo saznali kroz priču sa meštanima, najverovatnije je kameni odron upravo iz ovog kamenoloma došao, tačnije pao na naselje i poklopio nekoliko kuća. Ovde gde vidite kamenje, tu su bile kuće u kojima su živeli ljudi, ali na žalost, većina njih je ostala bez svojih ognjišta, ali i bez svojih bašta, a nažalost, mnogi od njih su izgubili živote. Čitava situacija je zakomplikovana kišom koja neprestano pada, iako je juče zabeležen prestanak padavina u ovom mestu, to danas nije slučaj - iznela je Nedeljković.

Ispovest za Kurir onih koji su najviše pogođeni ovom prirodnom katastrofom.

Kurir televizija Potresna ispovest Alme Kukić o nezapamćenoj katastrofi u BiH

- Pa ništa, voda je počela da nadolazi, oni su pokušavali da vrate vodu kako ne bi ulazila u kuće, ali videli su ubrzo da od toga nema ništa. Babo je otišao na donji sprat da zatvori vrata, dole je ostao mlađi brat da ga spasi, voda je razvalila vrata, kuća je počela da se puni vodom, babo nije znao šta će, počeo je da lomi prozore, a u tom trenutku ga je voda izbacila iz kuće. Tada se uhvatio za drvo da se spase, te je pokušao da se vrati, ali ga je druga bujica pokupila, kaže i da je ostao bez nogu vratio bi se da spasi brata. Spasio je ukućane, popeli su se na krov od kuće i tako dočekali zoru. Babina strina je preminula, dosta komšija je preminulo, tuga i bol se ne mogu opisati - reka je Almira Kukić.

SPC donirala 100.000 evra za najugroženije u ovoj priordnoj katastrofi.

- Hrvatska je uputila pomoć Gorske spasilačke službe koja je zajedno sa psom Zarom bila na terenu, ne bi li na taj način našli one koji se vode kao nestali, ali pored toga, pružila je finansijsku pomoć Bosni i Hercegovini, a isto je uradila i Srpska pravoslavna crkva koja je donirala 100.000 evra za one koji su najviše pogođenim ovom nepogodom - rekla je Nedeljković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

Kurir Kurir u BiH: Strašne scene posle poplava u Donjoj Jablanici