Katastrofalne padavine, urušile su porodične kuće u Donjoj Jablanici u Bosni i Hercegovini. Naime, kako stručnjaci tvrde, za noć je palo je 350 litara kiše po kvadratnom metru, što je ekvivalent polugodišnjim padavinama u tom okrugu.

 Kamenolom koji se nalazi odmah iznad kuća, sa jakim slivom vode, napravio je nezapamćenu tragediju ovog tipa u ovom delu Bosne.

 Novinarka Kurira Slađana Nedeljković se trenutno nalazi u Jablanici, a više detalja je saznala od inspektora u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS, Sašom Jeršićem.

Kurir televizija Kakva je trenutna situacija na terenu u Bosni i Hercegovini?

- Na terenu, odnosno u bazi operacije, Republika Srbija je poslala 36 pripadnika sa 12 vozila, a trenutno je na samoj lokacijij 15 pripadnika, a upravo je poslata druga ekipa za zamenu radi daljeg održivog kordinacije na terenu. Što se tiče današnjeg dana, situacija uopšte nije lepa, velika količina kamenja, šuta, peska i blata je na tom području Donje Jablanice, a današnje snage su usmerene na području na kojem se sumnja da postoji još pet nestalih lica. Sa nama, Republika Srbija je uputila i Javno preduzeće koje vodi četiri radnika sa dve građevinske mašine koji nam pomažu radi uklanjanja tog velikog dela kamenja i blata kako bismo lakše pronašli nestala lica - započeo je Jerišić, pa je izneo zvanične informacije oko nestalih:

- Zvanične informacije su sigurno preko 10, možda i 15, a danas imamo sastanak na kojem ćemo da vidimo današnji rezime, ali svaka žrtva je katastrofa.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

 Bonus video:

Kurir televizija Marko Šćepanović za Kurir o poplavama u Donjoj Jablanici