Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donela je na hitnoj sednici odluku o proglašavanju 8. oktobra Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine, zbog žrtava usled poplava i klizišta na području Federacije.

Novinarka Kurir televizije Slađana Nedeljković je i dalje na terenu u BiH i aktivno prati situaciju na terenu, razgovara sa onima koji učestvuju u potrazi za nestalima ali i onima koji svoje najmilije više ne mogu vratiti. Donosi nam potresnu ispovest iz privremenog smeštaja Ševale Begović, koja je u tragičnoj nesreći prouzrokovanom poplavama izgubila svog sina.  

Ševala je jedva smogla snage da govori i sa suzama u očima započela ispovest za Kurir televiziju:

- Mi smo bili budni, oni su svi spavali kada se to desilo. Izašla sam da ih probudim, rekla "Deco ustajte, poplava je!". Sin koji je poginuo otvorio je vrata i rekao nam je "Majko, bežite odavde". Popeli smo se kod komšija na drugi sprat. Kako je komšinica otvorila vrata na njihov balkon naleteo je val, izbio prozore i roletne. Muž i sin bili su na balkonu, potpuno smo bili potopljeni. U potkrovlju smo bili, nismo imali kud, osim da skočimo kroz prozor i plivamo. Već je bilo 2 sata ujutru, ko bi došao po nas? Nemamo nikoga - započela je Ševala Begović i nastavila

Kurir televizija Majka nastradalog u polavama za Kurir televiziju

- Našli smo neki kompresor, muž je prvi skočio. Ni ja ni komšija ne znamo da plivamo. Rekli smo njima da se spasu, kao i malo dete. Ubeđivali su me da mogu, da neću ostati tu. Ja sam skočila i potonula. Izgrcala sam i vratila se nazad. Tu smo bili na otvorenom četiri sata, nema pomoći. Kajaci su došli ujutru oko šest, pola sedam da bi nas spasili. Rekla sam "Ne dao mi Bog to više doživeti". Sada bih sve to halalila samo da je meni moje dete ostalo. Eto, šta bih vam rekla. 

Vidno potrešena i sa velikom tugom otkrila je najvažniji detalj, a to je kada je i na koji način saznala da joj je sin tragično preminuo.

- Videla sam da ga nema za nama i da je izašao za svojim ocem. Pomislila sam da će se pojaviti za nama na vratima. Val ga je pokupio odmah na početku, i njegovog oca je srušio, toliko je jako udario. Tu ga je to pogodilo, nestao je odmah toga trena i gotovo. Svaki dan tragaju za njim. Ja ne mogu, želim samo da mi ga nađu i da ga vidim, ništa drugo - rekla je Ševala Begović koja zbog suza nije mogla da završi rečenicu. 

Usledeo je veoma potresan momenat. Novinarka Kurir televizije Slađana Nedeljković i sama nije odolela emocijama te je u suzama zamolila Šejlu Begović da je zagrli i time podeli njenu tugu. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Kurir Poplave u BiH