Federalni štab Civilne zaštite naredio je noćas obaveznu evakuaciju stanovništva s ugroženih područja u Jablanici i Konjicu, jer se očekuju nove padavine.

"Evakuacija se već uveliko vrši, ekipe na terenu vrše evakuaciju zajedno sa opštinskim i kantonalnim službama, kao i sa spasilačkim službama iz Hrvatske i Srbije, svi na terenu i vrše evakuaciju", rekao je direktor FUCZ Aldin Brašnjić, javlja BHRT.

Istakao je da će uspeti da evakuišu stanovništvo pre novih padavina.

"Sigurno će uspeti stanovništvo evakusati do tada, jer ne verujemo da ima toliko stanovnika za evakuaciju. Ovde se radi o stanovništvu koje je u najvećoj opasnosti", kazao je Brašnjić.

Screenshot_4.jpg
Kurir Televizija 

Dodao je da nisu mogli sve ljude smestiti u hotelima u Jablanici, tako da se smeštaju u privatnim objektima, kod rodbine i prijatelja.

Katastrofalne poplave i klizišta pogodile su u noći između četvrtka i petka područja Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i drugih gradova u kojima je smrtno stradalo 19 osoba, kao i tri osobe u opštini Fojnica.

(Kurir.rs/FoNet)

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Dejan Vladiković, hidrolog odgonetnuo je da li postoji strah da sličo nevreme kao u BiH zahvati i našu zemlju