Bosnu i Hercegovinu pogodile su katastrofalne poplave koje su izazvale ogromnu štetu i odnose ljudske živote. Spasilačke ekipe iz Srbije angažovane su u Donjoj Jablanici, a u potrazi za nestalima i dalje traje borba s vremenom. Ekipa Kurir televizije je zabeležila potresno svedočenje jednog od preživelih u ovoj prirodnoj katastrofi. 

Kurir televizija Potresno svedočenje mladića koji je preživeo razornu bujicu u BiH

Iz doma za stara i iznemogla lica u Jablanici, novinarka Slađana Nedeljković donosi svedočenje Šadi Šašića, mladića koji je pukom srećom preživeo razornu bujicu koja je uništila njegovo selo Zlate.

- Probudila me je buka, kamenčići su udarali po sobi. Pokušao sam da izađem, ali nisam mogao da otvorim vrata zbog blata. Zvao sam brata, a onda su vrata provalila, železna vrata, kamenje, voda i mulj. Soba se urušila na mene, a ja sam išao pod vodom. Noge su mi bile zaglavljene. Prešao sam nekih 50 metara pod vodom, i nekako sam se sam izvukao. Ne znam ni kako sam preživeo, bilo je strašno - prisetio se Šašić, očigledno potresen traumatičnim događajem.

366443_241009.00_55_05_06.Still012.jpg
Kurir Televizija 

Šašić je istakao da je izgubio krov nad glavom, dok su njegovi bližnji prošli nešto bolje.

- Moji su prošli malo bolje, ali ja sam stvarno loše prošao. I dalje ne mogu da verujem da sam ostao živ - rekao je on.

366443_241009.00_56_05_14.Still009.jpg
Kurir Televizija 

Trenutno je smešten u Domu za stara i nezbrinuta lica, gde prima medicinsku pomoć.

- Noge su mi u lošem stanju, imam rane na glavi, posekotine. Mislim da nemam prelome, ali videćemo. Bio sam dugo bez vode, sve se desilo oko dva ujutru, a do Hitne sam stigao tek oko osam ili devet - objasnio je mladić.

366443_241009.00_55_45_00.Still007.jpg
Kurir Televizija 

Putevi ka selu Zlate su bili potpuno neprohodni, pa su meštani morali biti evakuisani na merdevinama.

- Na merdevinama su me izneli do grada, a onda sam stigao do Hitne pomoći. Ovi fini ljudi ovde se brinu o meni - zaključio je on, zahvalan na pomoći koju je dobio.

366443_241009.00_55_55_19.Still008.jpg
Kurir Televizija 



Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Majka nastradalog u polavama za Kurir televiziju