Nezapamćena tragedija pogodila je Bosnu i Hercegovinu početkom meseca, a u poplavama su život izgubili supružnici Adela i Vedad Tufek i iza sebe ostavili osmogodišnjeg sina Edija.

Uz njega je sada ujak Kenan Velić koji otkriva da je Edi i dalje na intenzivnoj nezi, ali da se oporavlja i da je bolje iz dana u dan.

- Igramo karte, malo se zezamo. Dobar je, posebno poslednja dva dana. U Mostaru, na intenzivnoj nezi ga baš paze. Non-stop su mu i sestre i lekari posvećeni. Još mi je sve sveže. Fokusiran sam na Edija. Dok se čovek ne nađe u toj situaciji, ne može da shvati. Edi je imao dosta povreda, teško je stanje bilo. Svakim danom je sve bolje, ima odličnu negu. Malo je i veseliji. Tu smo ja, moj otac, njegov deda, baba, tetka i teča. Tetka je izgubila devet članova porodice i jako joj je teško. Ali držimo se svi zajedno i tako preživljavamo. Uz dečaka smo. Ediju oca i mamu ne možemo vratiti, ali smo uz njega, imamo mnogo ljubavi za njega - rekao je Velić za Avaz.

Otkriva i šta se dogoidlo nakon što je saznao za tragediju.

- Prijatelj mi je javio za sestru i zeta. Rekao mi je i da je mali preživeo, ali da je u teškom stanju. Jedva sam se peške probio kroz bujice do Jablanice, s tim prijateljem, nije hteo da me ostavi samog. Došao sam do Hitne pomoći, njega su ukrcali u helikopter i prebacili ga u Mostar. Našli su i sestru i zeta, sestrinu svekrvu i svekra, koji su takođe nastradali. Znao sam samo da do Mostara moram da dođem da budem uz Edija, jer tu, u Jablanici, nisam nikome mogao nikome više da pomognem - prisetio se Velić.

Edijev ujak je ponosan na sestrića.

- Edi je izuzetno inteligentan. To su mi i lekari rekli. Kažu da je lepo vaspitan. Roditelji su ga uputili na pravi put. U školi je odličan. Bira reči kako ne bi nekoga povredio - ponosno je zaključio Velić.

(Kurir.rs/Avaz)