Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv državljanina Maroka Еjuba Sarginija (27) zbog pokušaja ubistva državljanina Indije G.S. koga je skalpelom ubo u vrat u Banjaluci.

Napad se dogodio 15. jula ove godine u Gundulićevoj ulici. U optužnici se navodi da je G.S. na poziv maloletne V.M., s kojom je bio u emotivnoj vezi, došao na autobusko stajalište i verbalno napao Еjuba Sarginija.

- Razlog za verbalni napad je bilo to što je Sargini prethodno uznemiravao maloletnu V.M. i pratio njeno kretanje od tržnog centra do autobuskog stajališta. Kada je G.S. zahtevao od maloletne V.M. da pozove policiju, optuženi je iz torbice izvadio skalpel, sa sečivom dugačkim šest centimetara i zamahnuo prema ramenu oštećenog, nanevši mu posekotinu dugačku četiri centimetra - navodi se u optužnici.

Braneći se od napada G.S. je šakom udario Sarginija u glavu, odnosno u desno oko. Od udarca optuženi je pao na tlo.

- Optuženi je nakon toga ustao i držeći u ruci skalpel ponovo je zamahnuo prema vratu G.S., svestan da time može prouzrokovati i smrt oštećenog, pa je to i hteo. Sečivom je ubo G.S. u predelu vrata, nanijevši mu posekotinu dugačku sedam centimetara - navodi se u optužnici.

ATV prenosi da je optuženi Sargini nakon toga krenuo da beži prema ulici Bore Stankovića, a ranjeni G.S. je krenuo za njim u nameri da ga spreči u bekstvu pre dolaska policije. Tu je ponovo došlo do naguravanja, pri čemu je optuženom izbijen skalpel iz ruke.

(Kurir.rs/ATV/Preneo: N. V.)