U Sarajevu će sutra biti organizovano okupljanje povodom prerane smrti Džejle Drapić (16), mlade devojke koja je izgubila život nakon komplikacija tokom lečenja zuba. 

Okupljanje je planirano u 12 sati ispred Sebilja na Baščaršiji, a potom će prisutni u povorci krenuti prema gradskom veću. 

Tokom okupljanja, prijatelji i članovi zajednice takođe će održati govore, kako bi odali počast Džejli, čija je smrt duboko potresla sve koji su je poznavali. Njoj u čast, na simboličan način biće pušteni beli baloni sa ispisanim porukama i njenim imenom, kao znak sećanja na njen kratak, ali značajan život.

džejla Drapic.jpg
Shutterstock/Facebook 

- Najtužnije je kada neke ljude moramo pamtiti duže nego što smo ih poznavali. Jedna od njih je i naša Džejla Drapić, devojka čiste duše i lepog srca koja nas je prerano napustila - stoji u saopštenju neformalne grupe građana pozivajući sve koji su poznavali Džejlu, kao i one koji žele izraziti svoje podršku, pridružiti se ovom činu sećanja.

Podsetimo, Džejla je preminula 11. oktobra. Pre toga lečila je zube u ordinaciji "Dr. Haris Mekić" u Sarajevu. Zbog svega je Tužilaštvo KS formiralo predmet i sprovodi intenzivnu istragu.

Kurir.rs/Avaz/ Prenela: M.S.