U Sarajevu je organizovano okupljanje povodom prerane smrti Džejle Drapić (16), mlade devojke koja je izgubila život nakon komplikacija tokom lečenja zuba.

Tom prilikom medijima se obratila i Suada Tafić, koja je sa Džejlom išla u školu.

Ona je jedva govorila, potresena i kroz suze.

 - Možda bih joj rekla da ode da traži pomoć kod nekog drugog. Baš mi je žao što se na kraju nismo pomirile, ali eto ja se nadam da ona mene čeka na mnogo lepšem mestu i da ćemo opet biti srećne i da ćemo se svi družiti kao što smo se družili prošle godine. Ne znam šta više da kažem - rekla je Suada.

Jedna drugarica napisala je i pesmu za Džejlu, ali nije mogla da pročita.

- Ružo moja kada bih pričala o tebi, delovalo bi nestvarno, baš kao što si ti bila, nestvarno lepa i stvorena da budeš pravi primer dobrote i oličenja ljubavi. Uvek si blistala vilo moja, čak i više od bilo koje zvezde na nebu, iako si bila najsjajnija u moru istih, vratila si se gore sa željom da nam pokažeš koliko je nebo sa tobom sjajnije. I dalje u prolazu čujem tvoj šaljivi kikot, na svakom našem uglu tamo gde smo nekad zajedno tražili mir. Tvoj lik vidim posvuda, ali ne mogu ni da te dodirnem, niti da te dozovem. Volimo te Džejla - pročitala je pesmu Ilda Đipa.

Prijatelji, porodica i poznanici oprostili su se od Džejle Drapić puštanjem balona. Emocije su slomile mnoge prisutne, pa tako nisu mogli da sakriju suze i svoj bol za devojkom koja je nažalost preminula.

(Kurir.rs/Avaz)