ON JE UHAPŠEN ZA UBISTVO BOSANCA U AMERICI: Posvađali se oko kola, pa izrešetao Orhana

Genesee County Sheriff's Office

Omar Brogdon uhapšen je zbog sumnje da je početkom jula ubio Orhana Hošića (33), državljanina Bosne i Hercegovine, nastanjenog u Americi.

Kako su već mediji preneli, Hošić se bavio prodajom delova za automobile preko Facebook Marketplace i upravo je preko te platforme upoznao Brogdona.

Štaviše, policija je iznela dokaz da su Hošić i Brogdon komunicirali 36 sati pre ubistva. Naime, Hošić je imao dve korvete i želio je da ih proda Brogdonu koji je došao da ih pogleda.

Printscreen/WNEM TV5 News 
Orhan Hošićfoto: Printscreen/WNEM TV5 News

Sve se desilo 6. jula, negdje oko tri popodne kada je i komšinica čula pucnje, a zatim vidjela narandžasti kamaro kako velikom brzinom prolazi ulicom.

Istragom se došlo do Brogdona koji je navodno imao verbalni sukob sa Hošićem, a zatim ispalio četiri hica, ubivši ga. Možda zvuči neverovatno, ali navodno su se posvađali oko toga koji sportski automobil ima bolje performanse, a ta svađa je eskalirala u ubistvo.

Inače, šerif Svenson je nakon hapšenja, koje se desilo pre izvesnog vremena, rekao da su imali predstavu da to može da bude Brogdon, ali nisu mogli da mu uđu u trag.

On će biti optužen za prvostepeno ubistvo, oružanu pljačku i tri tačke optužnice za upotrebu vatrenog oružja. Pritvoren je bez prava na kauciju.

Kurir.rs/Nezavisne

Preneo: R.J.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ubica našeg policajca je bio spreman na pucanje, metak mu već bio u cevi  Kurir televizija