Svetski mediji su preneli vest izvestili da je Crna Gora dobila pozivnici za NATO, međutim sudeći po jednoj mapi koju je danas objavio USA TODAY, Amerikanci ne samo da nisu čuli za Crnu Goru, već ne umeju ni da je pronađu na geografskoj karti!

Ova američka medijska kuća napravila je ozbiljan gaf prenoseći vest da je Crna Gora dobila pozivnicu za pristup NATO alijansi i kao ilustraciju dala mapu sveta na kojoj je Crna Gora označena kao Bosna i hercegovina.

"NATO je formalno uručio pozivnicu malenoj jadranskoj državi Crnoj Gori da postane 29. članica alijanse", navodi se na USA today, a uz to je markirana teritoriju Bosne i Hercegovine, umesto Crne Gore.

Koliko je Crna Gora značajna Amerikancima, videlo se i u izveštaju lista Forbs koji je napisao da je "Crna Gora je prelepa zemlja, ali u bezbedonosnom smislu je beznačajna za NATO alijansu, kao beskorisni prijatelj na Fejsbuku“.

Pre četiri godine bivši američki predsednik Bil Klinton je prilikom boravka u Budvi na konferenciji Balkanske inicijative za jačanje društva jugoistočne Evrope obraćajući se gostima, pomešao Crnu Goru sa Makedonijom i predvidio “prelijepu budućnost za tu prelijepu zemlju”.