KOTOR - Crnogorski specijalci, naoružani dugim cevima, upali su u cik zore u prostorije bezbednosno interesantnih osoba u Boki i Nikšiću.

Privedeno je 16 osoba od kojih su četiri uhapšene, a oduzeti su skupoceni automobili, droga, oružje, municija, novac i dokumenti. U Herceg Novom su uhapšeni Veselin Bećirović (40), Zdravko Mandić (56), Goran Popović Giške (33) i Branko Miljanić (33).

policija.jpg
Printscreen CdM 
foto: Printscreen CdM

Bećirović i Mandić se sumnjiče da su počinili krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se Popović i Miljanić sumnjiče da su počinili krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema saznanjima CdM portala, policija je u Nikšiću pretresla Milana Božovića, Nikolu Roganovića, Nikolu Tomića i Nikolu Mandića, kod kojih je pronašla pištolj, puške i sim kartice.

Odzeto je 11 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke „BMW“, „VW“ i „Audi“; tri motocikla; 46 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera; više tablet i laptop računara i različitih oblika memorijskih kartica za skladištenje podataka.

Zaplenjeno je i 200 grama marihuane, osam grama sintetičke droge ekstazi, vaga za precizno merenje droge, novac u iznosu od 2.050 evra za koji se sumnja da je stečen krivičnim delima.

poli.jpg
Printscreen CdM 
foto: Printscreen CdM

Oduzeto je i 84 novčanice u apoenima od po 500 eura bez serijskih brojeva, sedam ručnih radio stanica, osam pištolja, puška, dva startna pištolja; više od 100 komada pištoljske i puščane municije.

Među zaplenjenom robom je i notes sa iznosima novčanih dugovanja, više ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i dokumentacija o novčanim transakcijama u iznosu od više stotina hiljada evra.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen youtube