DEMOKRATSKI FRONT: Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića i njegovu manjinsku vladu
Foto: Printscreen/Facebook

crna gora

DEMOKRATSKI FRONT: Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića i njegovu manjinsku vladu

Crna Gora -

Nikakvih teoretskih šansi nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je predsednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević

On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se reši samo na izborima, te da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

Komentarišući najave potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu, te da bi prvo trebalo razgovarati sa DF-om, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije izneo u vezi sa predsedničkim kandidatom Milkom Tadić-Mijović.

"Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualno dogovor o tehničkoj vladi, i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da pre toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba", rekao je Medojević.

Medojević je rekao da izbori jedino mogu da reše situaciju u zemlji, uz ocenu da ne postoji poverenje.

"Nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji", rekao je on

To bi, kaže lider PzP-a, bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

"To nije dobro. Nemamo ništa protiv toga u smislu teorijskih modela, ali u ovoj situaciji, kad imamo problem s mafijom, sa ekonomskom krizom, sa mogućim eskalacijama nekih nemira, to je nerazumno", rekao je Medojević i dodao da su opšti dogovor o temeljnim vrednostima i dogovor o izborima mirni put.

"Ne znamo hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu", poručio je Medojević.

U ovom trenutku, smatra Medojević, rešenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti.

"Vreme je da politička elita sedne i napravi dogovor o temeljnim vrednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vreme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izbore", rekao je Medojević.

On kaže da bi u okviru tog dogovora trebalo odrediti termin održavanja fer izbora u Crnoj Gori: "Ovo jedino može da se reši na izborima".

Medojević tvrdi i da informacije o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu o spin, navodeći da postoji rizik od likvidacija i u Crnoj Gori.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track