Čim počne leto, počnu razne polemike da li Crna Gora povoljna da se u njoj letuje ili nije.

Međutim, poslednjih godina mnogo je informacija o tome da su ugostitelji sa crnogorskog primorja naglo podigli cene.

Tamošnje turističke radnike čak je nedavno opomenuo i premijer Vlade u Podgorici Dritan Abazović, koji im je čitao lekciju zbog skupih cene pojedinih smeštaja i objekata.

Međutim, u Sutomoru, popularnom turističkom letovalištu cene su pristupačne, kako se čini i za svačiji džep su.

Cene u Sutomoru 2022.

Cene u pekari: Parče pice 1,5 evro, burek 1.80, topli sendvič 2 evra. Malu picu možete kupiti za 3 evra, dok je porodična 12 evra.

cenovnik-u-sutomoru.jpg
Printscreen YT/Slobodan Živkov 

Cene pića: espreso košta 1.20, nes kafa 2, kisela voda 1.20, sokovi su 2 evra, a isto toliko koštaju i piva. Kokteli su između 4 i 6 evra.

Cene u restoranu: Kilogram jagnjećeg pečenja ispod sača sa krompirom košta 25 evra, taljatele sa povrćem 7 evra, biftek sa pečurkama 17 evra, crno rižoto 9 evra, grilovano povrće 4,5 evra. Za 9.50 evra možete dobiti obilan obrok koji uključuje pileću čorbu, pileći batak, pekarski krompir, kupus salatu i lepinju. Ukoliko niste ljubitelj mesa, možete za isti novac da uzmete špagete bolonjeze sa paradajz salatom i vinom kuće.

U restoranu doručak košta 5 evra, a uključuje 3 jaja, kajmak, kisele krastavce i masline, možete da birate da li ćete uz to svinjsku, goveđu pršutu ili slaninu. Restorani nude i komplet večere za 12 evra, a ova cena uključuje pileću čorbu, gotovo jelo,(juneća pljeskavica, pileći file na žaru ili 10 ćevapa), salatu (paradajz, šopska, zelena) i dezert (palačinka sa kremom i plazmom).

Riblji specijaliteti: orada i brancin 30 evra/kg, lignje na žaru 11 evra, punjene lignje 13 evra, gambori na žaru 13 evra.

Roštilj: Ćevapi 7 evra, pljesakvica 7, bela vešalica 7, punjena vešalica 10 evra, karađorđeva šnicla 10 evra.

Kurir.rs/Mondo