Turisti koji su otrovani hranom bili su smešteni u ovom hotelu, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.

Turistička inspekcija Uprave za inspekcijske poslove pečati hotel "Loza", jer kako navodi direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević hotel nema odobrenje za rad.

Inspekcija će zapečatiti i restoran hotela, a sobe se pečate nakon što ih gosti napuste prenose Vijesti.

O incidentu je obavešteno Osnovno tužilaštvo u Kotoru kao i Centar bezbednosti Budve.

Inače, turističkoj inspekciji je ovo osmi put u protekla tri meseca kako pečati budvanski hotel, a sedmi put je pečat skinut zbog čega je inspekcija slučaj prijavila kotorskom tužilaštvu.

Turisti koji su otrovani hranom bili su smešteni u ovom hotelu, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je nakon što je prijavljeno trovanje izvršila uzorkovanje hrane iz restorana "Loza", i zabranila njeno služenje.

Nakon incidenta, tokom jučerašnjeg dana, oglasila se i uprava hotela koja tvrdi da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već da su tokom jučerašnjeg dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali.

- Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu, tvrde iz hotela.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.

Kurir.rs/Vijesti.me

Bonus video:

02:02
BUDVA ČISTIJA, NEPOTREBAN PCR TEST, CENE PRISTUPAČNIJE: Sve prednosti letovanja u Crnoj Gori ANKETA  Izvor: Kurir televizija