PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE CRNE GORE: Poslanik DPS-a zatražio održavanje vanrednog KOLEGIJUMA
Foto: Kurir

PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE CRNE GORE: Poslanik DPS-a zatražio održavanje vanrednog KOLEGIJUMA

Crna Gora -

Tek što je počela sa gotovo sat vremena zakašnjenja, sednica Skupštine Crne Gore je prekinuta, zbog održavanja Kolegijuma predsednika parlamenta na zahtev opozicione Demokratske partije socijalsta (DPS).

Nakon što je predsednik parlamenta Andrija Mandić predložio da se dnevni red dopuni Predlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koji je prethodno prošao Zakonodavni i Odbor za ljudska prava i slobode, poslanik DPS Andrija Nikolić zatražio je održavanje kratkog vanrednog Kolegijuma na kojem će, kako je rekao, poslanici DPS-a izložiti svoje zahteve.

- Da na toj sednici porazgovaramo o daljem učešću opozicije u radu tog Kolegijuma, imajući u vidu da ste sednicu sazvali mimo poslovnika i da ste nas na prethodnoj sednici kolegijuma obavestili da ćete nas pozvati onda kada obezbedite kvorum - kazao je Nikolić.

Rekao je i da Mandić ne može da "ponižava Skupštinu" i da je, kako tvrdi, predsednik parlamenta "demonstrirao bahatost i samovolju".

Poslanik DNP Milan Knežević poručio je poslanicima opozicije da se sa njima na Vidovdan neće svađati i istakao da bi "bilo dobro da ovu sednicu počnu bez opstrukcija".

Na početku sednice poslanici su minutom ćutanja odali počast Draganu Đuroviću, nekadašnjem poslaniku DPS-a.

(Kurir.rs/ Blic/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:45

KUVA SE ŽESTOKO U CRNOJ GORI! Advokat o posledicama glasanja za rezoluciju o Srebrenici: Ne bih voleo da sam u Spajićevoj koži!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja