"BUDIMO ZAJEDNO U OVOJ PRIČI": Mandić zamolio sve da podrže rezoluciju o Jasenovcu, pa dodao da na njegovu odluku NIJE NIKO UTICAO
Foto: R.R./ATAImages

"BUDIMO ZAJEDNO U OVOJ PRIČI": Mandić zamolio sve da podrže rezoluciju o Jasenovcu, pa dodao da na njegovu odluku NIJE NIKO UTICAO

Crna Gora -

Predsednik skupštine Crne Gore Andrija Mandić je rekao da je Rezolucija o Jasenovcu ideja njega i Milana Kneževića i, kako kaže, niko na to nije uticao.

"Pozivamo sve da budemo zajedno u ovoj priči. Ovo je jedna velika priča koja nadvisuje domete običnog skupštinskog izbora, što ste postali poslanik ili niste postali poslanik, što ste dosledan član neke stranke ili niste dosledan član neke stranke. Ovo je nešto gde imamo priliku da budemo ljudi", rekao je Mandić i zamolio sve da podrže Rezoluciju o Jasenovcu.

On je dodao da će Rezolucija o genocidu u Jasenovcu dobiti širi oblik i zvaća se rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu.

"U sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu stradali su u toku Drugog svetskog rata i ljudi iz Crne gore. Naši sunarodnici, građani nekadašnje kraljevine Jugoslavije u kojoj se nalazila Crna gora. Na ovaj način, želimo da pošeljemo poruku poštovanja prema našim ljudima koji su stradali tamo, a istovremeno da oni koji se prepoznaju da ih ova rezolucija proziva, razumeju da ona ima širi karakter i ne odnosi se pojedinačno na bilo koju savremenu državu ili narodu", rekao je Mandić.

(Kurir.rs/ AntenaM/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track