BACIO BOMBU, PA SE DAO U BEG: Rasvetljen slučaj eksplozije u Zeti, uhapšeni osumnjičeni - JEDAN DAVAO INSTRUKCIJE
Foto: Rina

BACIO BOMBU, PA SE DAO U BEG: Rasvetljen slučaj eksplozije u Zeti, uhapšeni osumnjičeni - JEDAN DAVAO INSTRUKCIJE

Crna Gora -

Policijski službenici Regionalnog centra bezbenosti "Centar", Odeljenja bezbednosti Podgorica lišili su slobode lice osumnjičeno za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja – A.S. (24), kao i osumnjičenog za krivično delo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja u vezi sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija – M.P. (28).

- Sumnja se da je M.P. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret na način što je zbog prethodnog verbalnog i fizičkog obračuna sa licem koje je vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u mestu Donja Cijevna, ispred istog odlučio aktivirati eksplozivnu napravu kako bi mu pričinio materijalnu štetu - potvrdjeno je za RINU u UP Crne Gore.

Na izvršenje predmetnog krivičnog dela za njegov račun podstrekao je lice A.S., na način što mu je dao precizna uputstva kako da neprimećeno dođe do lica mesta, a zatim na koji način da aktivira eksplozivnu napravu u cilju pričinjavanja materijalne štete.

Takođe se sumnja dakle, da je 24. juna oko 04.45 časova, A.S. aktivirao eksplozivnu napravu na pomenutom mestu, na koji je način izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a nakon čega je od M.P., po završenom poslu dobio određenu novčanu nadoknadu.

(Kurir.rs/Rina/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:12

Misica preživela automobil bombu u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track