UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA PALJENJE "PLUĆA GRADA" PODGORICE: Lokalizovana vatra na brdu Gorica, haos izazvali VATROMETOM kod šume
Foto: screenshot Instagram/podgoricki_vremeplov

AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA PALJENJE "PLUĆA GRADA" PODGORICE: Lokalizovana vatra na brdu Gorica, haos izazvali VATROMETOM kod šume

Crna Gora -

Luka Rakčević, zamenik gradonačelnice Podgorice, saopštio je da je požar koji je zahvatio brdo Goricu u u crnogorskoj prestonici lokalizovan i da su osumnjičeni za izazivanje požara uhapšeni i predati tužilačkim organima.

RTCG navodi da je na brdu Gorica sinoć oko 21 sat izbio je veliki požar, nakon što su, za sada neidentifikovana lica, zapalila vatromet u blizini borove šume na ovom brdu.

Požar se brzo razbuktio i zahvatio brojna četinarska stabla na "plućima grada".

Iz CEDIS su za TVCG saopštili da struju imaju sva naselja koja su sinoć zbog ovog požara ostala bez struje.

Podgorica, požar
foto: screenshot Instagram/podgoricki_vremeplov

Rakčević je u objavi na Instagramu, kazao je da je prvi deo požara, koji je primećen u 21 sat kod vršnog platoa Gorice, najverovatnije izazvan nesmotrenim paljenjem vatrometa.

- Određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima. I taman kad smo uspjeli da odbranimo hrastovu šumu čije zahvatanje bi imalo dalekosežne posledice, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih, tada aktivnih, žarišta, što, nažalost, ukazuje na novo podmetanje - rekao je Rakčević.

On je naglasio da će se istraga sprovesti u saradnji s Upravom policije.

Rakčević je naveo da su tokom gašenja požara lakše povređena dva vatrogasca.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: N. V.)

Bonus video:

00:26

Vatrogasci gase požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track