Današnja odluka Republike Hrvatske kojom u toj državi nepoželjnima proglašava Milana Kneževića, Andriju Mandića i Aleksu Bečića dokaz je da se zvanični Zagreb nije distancirao od NDH prošlosti države Hrvatske, poručio je Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore

Kako kaže, u suprotnom, zašto bi ikome, pa i Republici Hrvatskoj, smetalo izglasavanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u crnogorskom Parlamentu, ako su se, kao što često, očito – deklarativno, kažu, suočili sa svojom ustaškom prošlošću iz Drugog svetskog rata.

milacic.jpg
Youtube/Marko Milačić 
foto: Youtube/Marko Milačić

- Licemerstvo zvanične Hrvatske danas je demonstrirano i kroz činjenicu da su današnju sankciju selektivno primenili izostavljajući niz drugih lidera čije partije su takođe zdušno glasale za pomenutu Rezoluciju. Očito su opet, kao i pre osamdesetak godina, želeli da targetiraju Srbe, lidere najvećih srpskih partija, a Aleksa Bečić je očigledno kolateralna šteta - “da se Vlasi ne dosete”. Iz tog razloga izostao je i premijer Milojko Spajić - kaže Milačić.

Konačno, dodaje, svaki vid ovakvih sankcija je uvek odraz nemoći, ali ništa drugo se, nažalost nije moglo očekivati od zvanične Hrvatske koja u redovima aktuelne Vlade ima promotere ustaške ideologije.

- Crna Gora treba da bude ponosna što je jedina zemlja na svetu koja je institucionalno označila genocid u Jasenovcu - zaključio je Milačić.