Jedna žena teško je povređena, nakon što joj je propeler broda zahvatio i praktično otkinuo nogu u hrvatskom delu Jadranskog mora, kraj ostrva Arta Mala.

Nesrećnoj ženi su odmah u pomoć priskočili drugi ljudi, koji su skakali u more da bi je izvukli. Reporterka Kurira Nevena Milošević istraživala je ovu temu u razgovoru sa kapetanom mr Vladicom Zdravkovićem, policajcem Rečne policije u penziji.

Žena koja je doživela nesreću prebačena je u bolnicu u Zadar, a zadobila je teške telesne povrede i imala obilno krvarenje.

Zdravković kaže da je glavni uzrok ovakvi događaja ljudska nepažnja.

- Ove nemile dogđaje uzrokuje nepažnja i ljudski faktor, a i ishod su nažalost teške telesne povrede. Mislim da svi koji upravljaju čamcima treba da imaju uverenje da su položili ispit. Bitno je da znamo da u Srbiji ne može da se polaže za mora - rekao je Zdravković i dodao:

kurir televizija ŽENA SKOČILA SA BRODA, PROPELER JOJ OTKINUO NOGU! Policajac rečne policije za Kurir otkriva: U pitanju je zadesni upad u vodu

- Osim položenog stručng ispita potrebno je da svaki vozač koji upravlja tim plovilima bude svestan situacije, da ne upravlja u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom opijata. Konkretno ovo što se desilo u Zadru, to je zadesni upad u vodu gde kasnije gliser prelazi preko nogu potpunom nepažnjom.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija AKO KREĆETE IDUĆEG VIKENDA NA MORE, RAZMISLITE DVAPUT! Iz AMSS poručuju: Na prelazima nekoliko sati čekanja, I TO NIJE SVE